måndag 3 april 2023

Ny kniv - MKM Hero

Kontraster är ofta det som gör saker och ting intressanta i livet och därför skall jag nu presentera en kniv från MKM som radikalt skiljer sig från den förra jag skrev om kallad Root.

Den här modellen är döpt till Hero och är närmast en antites till Root. Där den senare är en liten och lätt slip joint med trähandtag och ett sheeps foot-blad så här den här inget av det. 

Maniago Knife Makers Hero designed by Tommaso Rumici
MKM Hero


Tvärtom är Hero en stor och rejäl fällkniv. Här har den italienska desigerna Tommaso Rumici gått loss ordenligt. Med tanke på det jag vet om honom tror jag bestämt att han haft friluftsliv i åtanke när han formgav den här kniven. 

Drop point-bladet mäter nästan nio centimeter men främst utmärks kniven av ett stort och bekvämt handtag som förvisso är tämligen tunt. Men trots det och att både bolster och ram är i titan så väger kniven in på modiga 175 gram enligt tillverkaren. Utöver det materialet hittas G10 i skollorna och exklusivt M390-stål i bladet. Bladet på Hero fälls ut med hjälp av tumknoppar och det låser med en klassisk back lock. Titan återfinns även i det vändbara clipet samt som anodiserat färgklick som utgörs av en krage kring pivotskruven. 

Förutom materialval finns ett flertal detaljer som gör det här till en exklusiv kniv. Bland dem kan nämnas att bolster och ram är gjorda i ett stycke, att bladet löper på kullager och att bladryggen är elegant rundad. 

Överlag en intressant kniv från MKM som jag ämnar testa under våren. En rapport följer förstås. 




/ J - slår in på den italienska vägen

#knivesandbikes #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar