måndag 5 oktober 2020

Ny kniv - Two Sun TS116

För att förtydliga rubriken. Den här kniven är ny för mig men inte på marknaden. Men på något vis hade jag missat den. Av rubriken framgår det också att det här är en kniv från Two Sun. Detta något obskyra märke som till en början endast kunde köpas genom auktioner på eBay. Därefter skaffade de en butik på Ali Express, ett ställe som dock inte alltid har det bästa rykte bland kniventusiaster. Men på senare tid har de även vidgat till att även sälja sina produkter via vissa återförsäljare där White Mountain Knives är en och Amazon en annan. 

Two Sun TS116


Materialen i den här kniven är enkla och rättframma. En stålram med tillhörande liner lock och utanpå den sidor av grå G10. Samma material hittas i mellanlägget i rygget. Bladet löper på keramiska kullager och är gjort av svenskt stål, 14C28N från Sandvik. 

Formgivningen sticker däremot ut desto mer. Med betoning på "sticker" då det som synes handlar om ett extremt spetsigt wharncliffe-blad. Bakom designen står Max Tkachuk. Formen accentureras av en markant falskegg som löper längs större delen av bladryggen. Bladet speglas sedan i handtaget som har samma form och sammantaget ger det en mycket elegant kniv där hela ovansidan utgör en oavbruten svepande kurva.   


/ J - ställer saker på sin spets

#knivesandbikes  #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar