måndag 26 oktober 2020

Ny kniv - Victorinox Evolution Wood 17

Ytterligare en träskaftad Schweizerkniv från Victorinox! Jag gillar valnötsskollorna måste medges eftersom de skänker lite personlighet åt de små verktygslådorna och vad är bättre än en Evolution 14, jo en Evolution Wood 17. Eller det är frågan det. En fråga jag ämnar besvara i en helt annat text. 

Den här modellen befinner sig annars i mitten av Evo Wood-segmentet. Det vill säga de knivar som har 3D-formade trähandtag. Det finns några till med platta handtagssidor. Under den här modellen, räknat i antal funktioner, hittas förutom Evolution Wood 14 även Evolution Wood 10 och Executive Wood 81. Över den Evolution Wood S557.

Ny kniv Victorinox Evolution Wood 17
Victorinox Evolution Wood 17


Evolution Wood 17 är därmed storebror till min tidigare Wood 14. Skillnaden dem emellan är att den här versionen är fyrradig istället för treradig. Det extra utrymmet har använts till att stoppa in en såg. Annars består bestyckningen av de sedvanliga öppnarna med tillhörande flatmejslar jämte sax, värdelös nagelmojäng och förstås knivbladet. På ryggen hittas den inte okända kombinationen av pryl/brotsch/nål och en korkskruv. 

Allt snyggt förpackat i "Evolution"-skollorna som lånades från Wengers sortiment när Victorinox köpte upp dem.  





/ J - en (val)+nöt


#knivesandbikes  #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar