söndag 11 oktober 2020

Dagens bild nr 228 En Lille kaffe

Det är något visst med kvalitet. Det spelar ingen roll om huruvida det handlar om ett par välsydda vandrarkängor, en skön jacka, en god kopp kaffe eller en kniv. 

Ofta är det resultatet av mycket hantverkskunnande i grund och botten även om själva arbetet idag oftast utförts av maskiner. Men någon måste formge föremål och testa prototyper och ägna sig åt förädlingsarbete för att komma så långt. 

Även om man ibland undrar om det sistnämnda existerar när det gäller vissa produkter. Hastighet och vinst tycks vara det dominerande motivatorerna i de fallen. Både när det gäller själva produktionen och hur fort produkten skall nå marknaden. 

Viper-Lille-en kvalitetskniv designad av Jesper Voxnaes
"En Lille kaffe"


Det gäller emellertid inte det här specifika föremålet. En kniv från Viper Knives kallad "Lille". En kniv designad av allas vår Jesper Voxnaes. En liten kniv för små händer lär det vara. Om jag inte fått det hela om bakfoten vill jag minnas att han formgav den med sin dotter i åtanke. Därav det djupa urtaget för fingret som i kombination med flipperfenan bildar ett rejält fingerskydd. 

Hur som haver är det en kniv som andas kvalitet. Både vad gäller formgivningen med alla sina små detaljer till hur den är konstruerad och tillverkad. Förresten är kaffet av god kvalitet det också! 


/ J - kvalitetsjägare

#knivesandbikes  #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar