fredag 9 oktober 2020

Fredags-EDC LXXIII

AW eller "After Work" kan förstås innebära lite olika saker för olika människor. Inte sällan är kanske någon pub eller liknande etablissemang inblandat liksom en öl eller två och förstås arbetskamrater. Men inte för mig, inte idag. Tystnad, träd och mossa vad var min kropp krävde. Ibland kan strövtåg i skog och mark vara en lisa för själen.  

På kuppen följde ett par knivar med och som genom en ren slump behöver en av dem testas lite mer inför framtida recension. Modellen är den av mig tidigare presenterade Terrasaur från Condor

Condor Terrasaur i sällskap med Benchmade Bugout

Condor Terrasaur är en vad som numera trendigt benämns "Bushcraft knife". Jag föredrar egentligen att kalla dem friluftsknivar eller bara kniv. Det är inte bara enklare att säga utan känns mer korrekt.

Särskilt som knivtypen ofta mer eller mindre löst baseras på skandinaviska eller svenska knivtyper vilket bland annat märks på bladformen samt hur de slipas. Och eftersom de till utseende och konstruktion är urgamla så är de tänkta till att fungera till allt såsom fiske, jakt, eldförberedelser, snida i trä, röja sly, märka en ren eller vad det nu är för syssla som kan vara aktuell beroende på vad du gör och vart i landet du befinner dig. De är alltså inte tänkta att vara begränsade till att göra "feather sticks" och "figure four"-fällor med. 

Men sedan har bland andra Terrasaur fått några moderna tillägg. En uppenbar sådan är handtagsmaterialet som är någon form av propylenplast. Det gäller även konstruktionen då det är en fulltångekniv som klarar det mesta inklusive att man hamrar på handtaget om det känns påkallat. 

Kniven känns dock mycket sund och välkonstruerat. Den är dessutom välbalanserad och med bra bett i bladet. Trevliga grundegenskaper må jag säga. 


Väl mött i skogen och ha en bra fredag go' vänner!

/ J - beväpnad skogsmulle

#knivesandbikes  #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar