fredag 2 oktober 2020

Oktober

En ny månad har smygstartat. Oktober valde att helt diskret men en smula förutsägbart haka på september och plötsligt är vi där, mitt i hösten. Jag vet att i vårt avlånga land är det viss skillnad på hur saker ser ut uppe i norr kontra här i södern. Men här var det "indiansommar" hela förra veckan med temperaturer över tjugo grader även om det är kallare på natten än vad det var för någon månad sedan. 

Även knivhösten är här på riktigt. Jag förutspår att den kommer gå i ett visst alplands tecken. En som har ett vitt kors på röd bakgrund som symbol. Mest för att jag hamnat i en Victorinox-period. Så räkna med lite multifunktionsknivar här på bloggen!

Några av de senaste tillskotten


Men lite annat blir det minsann också. Några ytterst sympatiska fastbladare skall testas och det görs lämpligen i skogen och där trivs jag! Det handlar dels om de två som syns på bilden ovan, Condor Terrasaur och QSP Bison. Men även om en kniv som får vara hemlig någon dag till, mest beroende på att den inte har anlänt än. 

Sedan har jag lyckats ropa in ett antal knivar på auktioner från Two Sun och de kommer jag presentera som hastigast. Det är modellerna TS268 Apex, TS227 Dreadnaught och TS116 "Gray" men de kan inte recenseras den här månaden. De måste ju användas först! Men recensioner av två andra knivar på bilden blir det, Spyderco Endela är först ut och något senare blir det den lilla micarta-flippern kallad Leopard nere i högra hörnet från QSP. 


/ J - höstar ned sig i knivträsket

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar