onsdag 2 juni 2021

Ny kniv - Civivi Imperium

Den som uppskattade den rena avskalade estetiken hos Civivis Elementum men önskade se den i ett något större format blev nyligen bönhörd genom att man släppte en längre variant av den kniven försedd med en "button lock". Nackdelen med den lösningen är dock att man begränsas till att kniven måste gravitationsöppnas. Något som inte alltid är önskvärt och i vissa jurisdiktioner till och med är olagligt. 

Om man istället för gravitationsöppning därför föredrar tumknoppar alternativt front flipper-funktion och en mer uttalad fördjupning för pekfingret så finns istället den här modellen. Den splitter nya Imperium. Liknande estetik men ändå tillräckligt avvikande för att bjuda på någon överraskning!

Civivi Imperium


Den här slanka skönheten kan som det mesta från Civivi fås i ett par olika versioner. Det här är utförandet med "natural G10" alltså ofärgad G10. Det gör den halvgenomskinlig och lätt grönskimrande. Samma material återfinns för övrigt i back spacern på den här kniven. De andra versionerna inkluderar en kniv med linnemicarta i handtaget och damaskstål i bladet alternativt "shredded carbon fiber" i handtaget och samma bladstål som i den här. 

Det är också det som är överraskningen då det mig veterligen är första gången Civivi jobbar i det här stålet, Nitro-V. Ett stål som enligt uppgift skall vara överjäkligt tufft. Det vill säga väsentligt segare och mer slagtåligt än till pulverstål som exempelvis M390, S35VN och Elmax. Hur det står sig i skärpevaraktighet och andra egenskaper vet jag inte. Det blir intressant att se! 

I övrigt är det som vanligt ett solitt bygge från Civivi. Låset är en liner lock och bladet löper på keramiska kullager. Clipet är flyttbart och av Civivis standardtyp. Storleken på kniven ligger på strax under 20 cm utfälld varav bladet står för 8,8 cm. Det är 3 mm tjockt vilket tillsammans med stålet och den fina slipningen utgör grunden för en riktigt skärmaskin. Vikten på kniven är blygsamma 90 gram. Sammantaget ett mycket attraktivt paket om vilket jag har mer att säga om när jag burit och brukat kniven ett tag. 

Civivi kan köpas via Amazon eller Wanderoo.se




/ J - vidgar stålhorisonten

#knivesandbikes #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar