fredag 18 juni 2021

Ny kniv - Ruike S11 Compact

I Ruikes sortiment finns en lång rad knivar främst inriktade mot EDC-bruk, både fastbladare och fällknivar. I katalogen finns också en omfattande serie multifunktionsknivar varav jag har recenserat en av de större (LD 41B) här bloggen tidigare. Men ibland behöver man vare sig något stort eller avancerat. Ibland vill man bara ha tillgång till ett litet vasst knivblad och en duglig spets. 

Det är där den här modellen, S11, kommer in. 

Ruike S11


Den här lilla saken är helt inriktad mot att vara en nyckelringskniv. Det avspeglas i måtten som ger ett strax över fem centimeter långt blad i en kniv som mäter 7 cm hopfälld och följaktligen kring 12 cm öppnad. Vikten är blygsamma trettio gram. Knivbladet fälls ut på tradtionellt vis med två händer och kniven saknar lås. 

Men sedan finns ett par detaljer som höjer den över många andra knivar i det här formatet och det är kvalitén. Till att börja med är den välbyggd men det kan invändas att t ex Victorinox också är. Men till skillnad från dem så har S11 ett blad i ett sett till sammanhanget så fint stål som Sandvik 12C27. Det är därtill hela 3mm tjockt men det kompenseras med en full flatslipning. Lägg därtill att handtaget är gjort i G10 och stålramen är stabil och du får en liten kniv som trots ett ringa format skär bra. Det är första intrycken i alla fall. Jag får erkänna att jag "fuskat". Trots rubriken "ny kniv" har jag haft den ett tag. Jag har bara inte hunnit presentera den förrän nu. 

Jag kan avslöja att den är mycket sympatisk även vid ett andra och tredje intryck, inte bara det första. 



Intresserad av att bli återförsäljare? Kontakta Knivgrossisten.se



/ J - gillar även småttingar

#knivesandbikes #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar