onsdag 16 juni 2021

Nya knivar - AceJet Appache

Mina första AceJet-knivar var modellen "Stinger" som jag presenterade för någon månad sedan. De gav mersmak men det går inte att komma ifrån att de är specialiserade för "no spin"-kastning vilket förvisso även gör dem excellenta till "half spin"-tekniker som "Instinctive- och Military half spin". Men vad de inte är bra till är förstås rotationskastning där man eftersträvar ett mer centrerat rotationsmönster som är lättare att behärska. För att uppnå det strävas det oftast efter neutral balans.

Det går förstås att hitta även sådana knivar i AceJets utbud. Ett exempel på det är de här knivarna vid namn Appache.*

AceJet Appache


Den här modellen är förstås modellerad efter ryska Osetr-modeller. Det ger i det här fallet knivar som är helt neutrala i balansen. Utöver det utmärks de av att ryggsidan är helt slät, det finns inga markerade detaljer som symboliska fingerskydd eller liknande. Det gör att man kan använda vilken fattning som önskas på de här knivarna. Det lite bredare bladet är utmärkt för "military halfspin" och på samma vis är rotationskastning med grepp i handtaget inget problem det heller. Sen gör de inte bort sig när det kommer till no spin heller. Det är bara inte där dess främsta styrka återfinns. 

Själv siktade jag på att ha de här som komplement till Stinger-knivarna när jag tränar rotationskast. Hur de uppträder tänker jag gå in på djupare i kommande inlägg. 

Appache är likt alla knivar i AceJets utbud tillverkade i 14260 fjäderstål vilket är ett riktigt fint material för kastknivar. Det är extremt slagtåligt och böjer sig hellre än att det går flisor ur dem. Längden är 24 cm och bredden strax över tre centimeter och tjockleken på godset ligger på 6 mm. Det ger en totalvikt på 255 g. 

En recension blir det även av de här eminenta knivarna. Jag kan avslöja att de redan invigts och jag har vid det här laget en tämligen god uppfattning om hur de känns att använda. Är du själv sugen på en uppsättning handgjorda kastknivar från Tjeckien redan nu eller något annat från AceJet så rekommenderar jag att du använder rabattkoden "JOHN" vid utcheckning då det ger 5% rabatt på ditt köp. 




/ J - hobbykastare

#knivesandbikes #knivigtvarre #acejet #acejetappache

* ...och nej, jag vet inte varför man valt att stava namnet med två "P" men så skall det vara. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar