tisdag 8 juni 2021

Ny kniv - QSP Gannet

Gannet heter den här kniven från QSP Knife. En intressant kniv såtillvida att den på ett flertal punkter avviker från vad som är brukligt från dem. Det gjorde mig intresserad. Fast mest intresserad blev jag faktiskt av bladet då jag är svag för en snygg clip point. Som jag brukar hävda är troligen en bra drop point mer praktisk men ibland får det stå tillbaks för det estetiska. Fast i det här fallet har man "fuskat" lite genom att först låta bladryggen resa sig något innan den dyker ned mot spetsen. Det ger en clip point som i praktiken är en drop point. Det bästa av båda världar måhända?

Ny kniv QSP Gannet
QSP QS137-C Gannet


Förutom ett attraktivt blad får man ett handtag som till största delen består av linnemicarta även om bolstren är gjorda av kolfiber. En förbaskat fin kolfiber kan tilläggas. Dessutom är skarvarna mellan materialen exceptionellt snyggt gjorda och omöjliga att känna. 

Bolstren är också en ovanlig detalj för QSP även om de inte är unika. De har gjort det en gång förut på modellen "Worker". Bladstålet är såvitt jag vet ett första försök för QSP. Det är 154CM som används till den här kniven. En annan nyhet för QSP är att det här är deras första front flipper. Ett lyckat första försök då den fungerar utmärkt. I övrigt är det ett sedvanligt kvalitetsbygge med en både polerad, rundat och lättad ram försedd med en back spacer i G10. Kniven har även fått keramiska kullager. 

Allt detta och lite till skall jag förstås beskriva i kommande recension av kniven!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar