fredag 20 maj 2022

Ny kniv - Civivi Conspirator Damascus


Vad roligt att man fortfarande kan bli överraskad! Särskilt när det som i det här fallet är åt det positiva hållet. 

Jag visste förstås ungefär vad jag kunde förvänta mig av den här kniven, Civivi Conspirator, konstigt vore annars. Mått och vikt hade lästs och bilder studerats. Därutöver har jag ett flertal mycket goda erfarenheter av Civivi sedan tidigare. De senaste skapelsen jag recenserade från deras sida var Lumi. Det är en kniv med annan karaktär, liten och nätt medan den är väsentligt mycket mer robust. 

Civivi skickar som vanligt med klistermärken, torkduk och ett förvaringsfodral


Conspirator är en tämligen ny kniv i Civivis alltmer vildvuxna katalog. Inte den senaste, för det hinner man sällan med i de snabba svängarna. 

Det här är en kniv som sträcker sig strax över tjugo centimeter på längden, 206 mm för att vara exakt och gömt i handtaget hittas ett blad på närmare nio centimter. Och vilket blad sedan! I det här fallet mörk damascus eller kanske snarare mönstervällt rostfritt stål om man skall vara petig. Men det är väl utfört och sedan lär bladet vara handpolerat. Slutresultatet är bländande vackert trots att jag vanligen föredrar omönstade blad. Dessutom är de ingående stålen av god kvalitet vilket borgar för att kniven även går att skära med. Särskilt som geometrin på sedvanligt Civivi är riktigt bra och godset tämligen tunt. 

Conspirator med damascusblad, butto lock och Micartahandtag
Civivi Conspirator i all sin glans!


En annan sak vi vant oss vid från Civivi är mycket hög finish och exceptionellt gott handhavande. Det blir ingen besviken på i det här fallet heller. Micartaskollorna är av bästa slag och ramen är både väl behehandlad och lättad. 

Sedan var det handhavandet. Den här kniven kan öppnas på minst fem olika vis och låset är en "button lock" med en av de mest exakta funktionen jag stött på av det slaget. För de som söker en "fidget toy" eller stressleksak i knivhamn är det här den ultimata modellen. 

Ännu viktigare är förstås att kniven går att arbeta med också. Men för den erfarne skvallrar de enkla linjerna och bladformen att goda förutsättningar för det finns. Jag återkommer naturligtvis med en recension av Conspirator när den burits och brukats. 





/ J - nyknivsglad igen

#knivesandbikes #knivigtvarre

2 kommentarer:

  1. Amazing blog my friend, so much effort and hard work, well done, excellent work.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Thank you so much! Very glad to hear that you appreciate what I write!!

      Radera