torsdag 12 maj 2022

Ny kniv - Throwingzone Scalpel


Det var med stor förväntan jag packade upp de här knivarna. De har varit efterlängtade ska ni veta! Scalpel som modellen kallas är handgjorda så de tar lite tid att få dem och under tiden hinner man (läs jag) bli otålig.

Anledningarna till mina högt uppskruvade förväntningar är flera. Sedan tidigare har jag mycket goda erfarenheter av knivar från Throwingzone.fr och mannen bakom det företaget, Guillaume Henry. Den första modell jag testade som var designad och tillverkad av honom var Bug Osetr TZ som släpptes under namnet Biting Metal* och dem gillar jag skarpt. Men  jag har även en uppsättning Patriot Dagger från WL Custom Blade som inte bara säljs av Throwingzone utan även görs av dem. Även de är riktigt bra knivar!

Design by Guillaume Henry
Throwingzone Scalpel


Men främst var det Scalpels format som lockade. Det bryter helt mot vad jag vanligen kastar med. De här knivarna är nämligen långa och mycket lätta i relation till det. De flesta andra knivar jag har är betydligt tyngre med en mer kompakt känsla. 

Fast, skall jag vara ärlig har jag sedan tidigare en kniv som ligger mycket nära vad jag tror att jag kan man förvänta sig av de här knivarna och det är Graf Knives modell Corsica. Den väger in på lätta 195 g fördelade på 27,5 cm. Det vill säga rätt nära mått och vikt på de här knivarna. 

Scalpel är gjorda av 6 mm Hardox-stål


Scalpel mäter närmligen hela 29,5 cm med en tjocklek av 6 mm. Det ger en vikt på 203g enligt min våg. När det formater sedan kombineras med det här utseendet med en nålvass spets och en kort egg lever den verkligen upp till namnet, det är en skalpell. 

Nu återstår bara att testa dem också! 





/ J - otålig

#knivesandbikes #knivigtvarre

* Biting Metal är en ordlek som anspelar på kastknivar och Henrys Youtube-kanal där han kallar sig för Abeille Métallique eller metallbiet. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar