torsdag 25 augusti 2022

Dagens bild nr 259 - "Idag"


Dagens bild illustrerar inte bara några knivar utan representerar även en smula träningsvärk. Man får det efter att ha kastat tunga knivar koncentrerat i något över fem timmar i sträck. Igår var nämligen min privata "generalrepetition" inför SM i sportkastning. Det finns en hel del tenik jag vill fila på. Gudarna skall veta att det behövs. Jag är inte i närheten av att vara så bra som jag önskar. Men det kommer, det kommer. Tydligen skall övning vara något som har med den saken att göra. I alla fall har jag förstått det så. Därav det myckna kastandet. 

Men i grund och botten är jag väsentligt mycket bättre än förra året. Det vet jag, mitt största problem är inte topparna utan dalarna. Jag är i mitt tycke för ojämn. Den högsta nivån är definitivt gångbar. Men trots det gör jag riktiga skitinsatser ibland för att tala klarspråk. Det är de som måste minimeras.

Sedan var det den lilla detaljen att det är skillnad mellan träning och tävling. Men å andra sidan om man inte kan prestera när man övar så lär det inte plötsligt dyka upp resultat i skarpt läge heller.

Mitt val av knivar inför helgens SM i rotationasdisciplinerna
"Idag" även en kastare och hans knivar måste vila ibland


Nu har jag i alla fall bestämt mig för vilka knivar som är aktuella och det är dem jag övat med på sistone i respektive disciplin. För såväl precisionskastning (från tre, fem och sju meter) samt eventuell Walk back skall Woodpecker från Pierre Cazoulat användas. "Eventuell" Walk back skrev jag då det är beroende på om jag förmår att tillhöra de tre bästa i de första momenten. Det är de regler som gäller för årets SM. 

De här knivarna är mitt val för No spin-kastning
För No spin kommer Acejet Raven II att nyttjas


Samma villkor gäller för No spin och där ämnar jag använda mig av ett set Acejet Raven II. Knivar som jag övat en del med sedan jag köpte dem. 

Sedan kommer jag att "väga in" ytterligare två set som back-up. För rotation är det Zitoon Spinning Dagger som är aktuella och för No spin är det ytterligare ett set från Acejet i form av Stinger

Nu skall jag gå och odla min träningsvärk eller vad tusan man gör med den.  

Väl mött i Arboga hoppas jag!

/ J - knivkastaren

#knivesandbikes #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar