fredag 5 augusti 2022

Fredags-EDC CV


Idag skrev vi den 5e augusti. Åtminstone om man tillhör dem som fortfarande skriver. Den skaran tillhör jag inte längre är jag rädd. Eller åtminstone skrivs det inte för hand. Jag tror knappt att jag förmår att hantera en penna längre. Desto mer blir nedplitat via tangentbord. Det är som hjärnan spyr ut idéer som sedan med gravitationens hjälp rinner via armarna för att så småningom flöda ut ur fingrarna ned i tangentbordet. 

Men fredag var det, eller är det även om det inte är så förbaskat mycket kvar när jag skriver det här. Åskskurar kom och gick och en smula regn blev det även om mängderna inte var avskräckande där jag bor. Det är jag tacksam för, särskilt som jag i mån av väder hade för avsikt att träna knivkastning imorgon förmiddag. 

EDC för en fredag, Victorinox Evolution Wood 14 och Fox Knives Sicilian


Knivarna som hjälpte mig genom dagen kommer från Fox Knives och Victorinox. Multifunktionskniven är Evolution Wood 14 och fickkniven är den Terzuola-designade The Sicilian. Den kniven är relativt ny i samlingen och skall recenseras så småningom. Nu håller jag på att bekanta mig med den lite närmare. Överlag är jag förtjust men det kanske inte är någon kniv för den som vill leka med sina knivar. Själva handhavandet är inte så silkesmjukt som en kniv på kullager kan vara. Det är jag i och för sig glad för i det här fallet. Omväxling förnöjer. 

Dagens främsta uppgift för knivarna var att vara behjälpliga med småsaker i samband med läderarbete. Inte för att jag skar till själva lädret med de här knivarna men papper, mallar, kartong, tejp och annat som krävdes. Jag håller på att tillverka ytterligare ett läderfodral till en kniv jag fick hem för någon dag sedan. Vilken det är kommer att avslöjas inom kort. Men jag kan avslöja att den är stor, handgjord kommer från Frankrike och är lämplig att kasta. 

Ha nu en riktigt god helg allihop så synes vi i etern! 


/ J 

#knivesandbikes #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar