fredag 26 augusti 2022

Ny kniv - ANV A200

Ni som troget följer bloggen har redan sett den här kniven då den var med på "Fredags-EDC CVI". Modellen kommer som både den texten och rubriken skvallrar om från tjeckiska Acta non verba Knives eller ANV som det förkortas. För dem som inte vet betyder det "att verka men inte synas" för övrigt.

Modellen är deras senaste och kanske mest avancerade fällkniv så här långt och den har döpts till A200.

Den senaste fällkniven från Acta non verba knives kallas A200
ANV Knives A200


Faktum är att modellen redan knoppat av sig så att det även finns en A100 när det här skrivs. Skillnaden återfinns i handtagsmaterialen. FRN i den enklare etthundramodellen och G10 i det här fallet. G10-materialet är rätt intressant hanterat i den här kniven då det bitvis är mycket strävt och på andra ställen är tämligen glatt. Ett intressant sätt att lösa detaljen med bättre fäste utan att kniven river sönder hela fickan när den bärs. 

Handtaget är även intressant såtillvida att det inte har någon bärande ram utan enbart en partiell sådan likt några Benchmademodeller. Det är även därifrån inspirationen till ANVs "A-Lock" kommer. Det är helt enkelt ett Axis-derivat men ett mycket bra sådant. Vidare är ramen trots avsaknad av hel ram ytterligare urfräst på insidan. Det ger en mycket lätt och därtill välbalanserad kniv. 

Sedan hittas andra tekniska detaljer som ANVs tolkning av ett wire-clip som dessutom förbättrats från föregående modeller. Något jag kommer att gå in på i kommande recension. Även tumknoppen är speciell då den är ensidig men flyttbar samt inkorporerar den vanliga självlysande punkten i mitten. 

Även bladet är avancerat med ett fint svenskt Sleipner-stål som dessutom försetts med en ytbehandling av DLC. Sammantaget ger det en visuellt tilltalande, tekniskt tämligen avancerad kniv som väcker intresse. 






/ J - knivar ned sig

#knivesandbikes #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar