torsdag 6 oktober 2022

Ny kniv - MKM Timavo


Eftersom jag blev så begeistrad över min första kniv från MKM, Maniago Knife Makers så är det dags för en till. Den här gången ville jag ha en något större kniv främst tänkt som EDC eller fickkniv på svenska. Förvisso är Isonzo som den första heter en utmärkt sådan även den. Men ibland vill åtminstone jag ha något längre egg och inte minst ett spetsigare blad. 

Timavo levereras i ett nylonfodral


Den här versionen har handtag i linne-Micarta


Därför föll valet på Timavo. Även i det här fallet är det danske Jesper Voxnaes som varit i farten på designstadiet. Att han är synnerligen produktiv har nog inte många kniventusiaster missat. Han samarbetar med ett flertal olika företag men främst hittas hans modeller i utgåvor från italienska företag. Så även den här gången. 

MKM och Jesper Voxnaes i perfekt symbios


Materialen känns igen då MKM genomgående satsar på hög kvalitet och särskilt i de här knivarna. Eller vad sägs om linne-Micarta i handtaget och ett blad i M390? Det kryddas sedan med detaljer som ett wire-clip och en ring kring pivotskruven i titan. Sammantaget kan de första intrycken av kniven sammanfattas med god design i en lyxig förpackning. 

Nu återstår att se om den är lika bra som jag hoppas och tror. Med tanke på de första intrycken och hur välbyggd även den här kniven är finns gott hopp om det. En detaljerad rapport kommer när kniven burits och brukats. 






/ J - sneglar åt Italien till

#knivesandbikes #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar