måndag 15 januari 2024

Ny kniv - Sencut Glidestrike

Clip point och ingen flipperfena. Det var två av detaljerna som övertalade mig till att skaffa den här kniven. Ett klippt blad är inte alltid det bästa men oftast ett av de snyggaste. Det är bara så det är. Sedan blir det ännu snyggare när man skippar saker som sticker ut som fenor och tumknoppar. Ett renare utseende helt enkelt. 

Sedan gillade jag att den här kniven kallad Glidestrike från Sencut är rätt stor. Det mesta de gjort annars tillhör kategorin mindre eller möjligen medium-knivar. Variation är alltid uppfriskande.  

Sencut Glidestrike


Det här rejäla bladet mäter närmare en decimeter i längd, närmare bestämt 95 mm. Eftersom det även är högt blir intrycket rätt maffigt. Formen gör dock att det smalnar av till en mycket distinkt spets. Materialet är 9Cr-stål. Innan någon fnyser så bör påpekas att 9Cr18MoV är väsentligt bättre än sina enklare kusiner och därmed gångbart. 

Hela knivens längd hamnar över tjugotvå centimeter men trots det väger den så pass lite som 117 g. En mycket lättad stålram är en av förklaringarna till det. 

Materialet i handtaget är ett annat bra försäljningsargument eftersom det inte bara är Micarta utan kanvas-Micarta. Ett material som blir lite grövre i strukturen och därför brukar upplevas "mjukare" i hand. Åtminstone tycker jag det. Det är även ett material som åldras och ändrar utseende över tid vilket skänker lite personlighet åt kniven. 

En recension följer, var så säkra!

Sencut Knives




/ J - satsar mot 2024

#knivesandbikes #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar