måndag 8 januari 2024

Ny kniv - Civivi Vision

Ja, jag erkänner att det första experimentet med att skaffa en kniv med handtag gjort av "Ultem" föll väl ut. Det visade sig vara ett dugligt material med flera positiva egenskaper. Så att en ny kniv från ett annat märke testas med samma variant på handtag är kanske inte helt långsökt. Frågan var mest vilken modell det skulle återfinnas på. 

Utöver ett trendigt handtagsmaterial bjuder den här kniven från Civivi på något så häftigt som ett än så länge mycket ovanligt lås. De båda detaljerna hittas på en kniv som lämpligt kallas Vision FG. Extra väl valt då utseendet är tämligen djärvt. 

Civivi erbjuder en kniv utrustad med "Super lock"


Låset som döpts till "Superlock" är förvisso inte helt nytt, det är ett påhitt som tidigare hittats på knivar från Snecx som är mannen bakom även den här kniven. Mer om det i den recension som följer. Men det här är en av de första produktionsknivarna som försetts med låset. Förutom Snecx egna knivar så återfinns det på ett samarbete med CKF samt på en dyrare version av den här kniven märkt WE Knives. I båda fallen talar vi helt andra prisnivåer än vad som är aktuellt här. Men nu har alltså tekniken sipprat ned till mer överkomliga knivar. Vi talar om mindre än halva priset mot tidigare. 

Utöver ett intressant handtagsmaterial och en spännande låskonstruktion hittas i den här kniven en i mitt tycke snygg bladform som möjligen kan beskrivas som en "reverse tanto" eller kanske en "modified Wharnie" beroende på humör. Bladet är för övrigt gjort i Nitro-V med en uppgiven hårdhetsgrad av 59-61HRC. Finishen är en mycket väl utförd satin. 

Civivi Vision FG


Hela kniven är strax över tjugo centimeter lång, 202 mm för att vara exakt och har ett blad på nästan nio centimeter. Ingen direkt liten fickkniv med andra ord. Hyfsat lätt är den däremot då den väger in på låga 116 gram. 

Överlag är Vision FG en kniv som talade till mig redan på bild och då var det förstås klippt. Nu återstår att se om den är lika sympatisk som jag hoppas och tror. 



Civivi




/ J - Visionär?

#knivesandbikes #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar