söndag 1 november 2020

November

Var hälsad sköna november! 

...är en mening jag aldrig sett nedtecknad eller ens hört uttalad av någon. Nä, blöt, mörk och trist är vad den här förgätna månaden är. Något som bekräftas genom att titta ut genom fönstret där jag sitter. Det regnar och är allmänt mörkt trots att det inte ens är lunchtid än. Någon snö att lysa upp tillvaron med lär det inte bli på länge än om det nu ens blir någon. De sista åren har det mest snöat för att sedan töa bort dagen efter. Som mest ligger det en brunvit sörja några dagar. Fukt med konsistens!

Sedan är början på november för tidigt för att börja tala om saker som julklappar, mat, glögg och familjesammankomster i syfte att liva upp tillvaron. Ja, förutom i butikerna då där man kan köpa både helgskinka och julmust sedan länge. Men med Covid som ett lock över den glädjegrytan ser det dystert ut på den fronten också. 

Kniven på bilden kommer från Karesuandokniven och kallas för Galten
Sågen funderar jag också på att skriva någon rad om. Det är den utmärkta Super Accel 21 från Silky 


QSP Bison Outdoors
Bison från QSP är också aktuell


I tider som dessa får istället lysa upp tillvaron med diverse intressen. Om man som jag tycker om att cykla handlar den biten mest om att frysa och bli blöt så här års och det ljus det skänker kommer mest från mycket starka LED-lampor. 

Knivar däremot kan man alltid pyssla med. Särskilt som en del av mina kan behöva nya eggar i några fall och bara brynas i andra. Att fixa till dem är en typisk inneaktivitet. Sen kan det hända att man måste författa en recension eller två och för att det skall kunna ske måste knivarna testas förstås.

Den här månaden blir det visst fokus på fastbladare då ett par spännande knivar har burits och brukats ett tag nu. Det rör sig om en kniv från QSP kallad Bison. En friluftskniv av det kraftigare slaget med hel tånge, handtag i Micarta och blad i D2 samt ett fodral försett med Tek-Lok. Men även en kniv från Karesuandokniven döpt till Galten. Den är mer traditionellt skandinavisk när det gäller såväl konstruktion som material men icke desto mindre intressant. 

Utöver det ligger det förstås ett antal fällknivar och väntar. Det är knivar från så skilda tillverkare som VictorinoxBrous Blades och Two Sun. Det ser ut som att det skall gå att sysselsätta sig den här månaden också med andra ord. 


/ J - duckar novembermörkret

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar