onsdag 18 november 2020

Ny kniv - Fred Perrin Le Petit Bowie

Namnet på den här kniven, "Le Petit Bowie" a k a "Le Baby Bowie" skall uttalas med tämligen kraftig fransk brytning. Fred Perrin råkar nämligen vara fransman. Och appropå original så är det här ett sådant. Eller så nära man nu kommer om man inte skall ha en customtillverkad kniv av samma modell förstås. 

Det hela började med att jag alltid varit väldigt sugen på en "Street Bowie" eller en "Street Beat" från Spyderco. Problemet är att jag helst skulle vilja ha versionerna med Micartahandtag och de är väldigt dyra. Särskilt gäller det nu då de inte längre tillverkas. Lättviktsversionen av den större kniven går fortfarande att köpa men är en smula överprissatt om jag skall vara ärlig. Särskilt som originalet faktiskt är väsentligt mycket billigare!

Fred Perrin Le Baby Bowie
Fred Perrin Le Baby Bowie


Fred Perrin Le Baby Bowie
Materialen är 440C och G10

Av det skälet sökte jag mig till källan då nämnda modeller är Spydercos tolkningar av Perrins modeller "Le Bowie" och "Le Petite Bowie". Det är den mindre versionen ni ser framför er.

Kniven görs av Max Knives i Frankrike och materialen är 440C, G10 och Kydex i respektive blad, handtag och fodral. Fodralet levereras med ett Tec-Lock samt ett snöre för fastsättning på lite olika vis. 

Själva kniven är mer kompakt och stark än man först kan förledas tro. Den är rätt grov över nacken och det är en fulltångekonstruktion där sidorna sitter skruvade på utsidan. Balansen är suverän och ergonomin fullkomligt grym. Efter att jag småmoddat den vill säga. Det var en detalj som behövde rättas till som inte har med designen men väl med utförandet att göra. 

Men i övrigt en kniv som ger mycket goda första intryck på en rad olika områden. 

 

/ J - Le John

#knivesandbikes  #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar