måndag 16 november 2020

Ny kniv - Civivi Ortis

Det verkar banne mig som de lyckats igen, Civivi alltså. Det de lyckats med är att skapa en riktigt kompetent utmanare i budgetklassen. En klass som de för övrigt har skakat om ordentligt ända sen de gjorde sitt intåg på marknaden. De första intrycken är till överväldigande del positiva även av den här kniven. Det återstår att se om jag kan få en lite mer nyter och balanserad syn på saken när det förflutit lite mer tid. 

Den aktuella modellen är Ortis som rubriken skvallrar om. 

Civivi Ortis 


Civivi har släppt en mängd nya knivar på sista tiden och mitt i den strömmen kom även den här kniven som för övrigt är en av de senare. Ortis är en tämligen traditionell fickkniv sett till utseende. Den bjuder på ett clip point-blad och mjukt rundat handtag. Tänk en modern kniv i samma klass som en Buck 112 till exempel eller snarare en utmanare till deras lättviktsversion av den kniven. Det fast med mycket bättre tillverkningskvalitet förstås. 

Det är nämligen på det området Civivi briljerar och dominerar flera av sina konkurrenter. De erbjuder för prisklassen exceptionellt bra handhavande med i det här fallet en ruskigt bra flipperfunktion och matchande lås. Även tillverkningskvaliteten är på topp. 

Utöver det hittas i Ortis 9Cr18MoV-stål, FRN-handtag och keramiska kullager i bladet. Bladet är för övrigt skålslipat vilket gör att det har mycket goda förutsättningar för att skära bra. 

Mer detaljer och hur kniven känns i hand samt att använda kommer jag att bjuda på framöver. 


/ J - civiviar

#knivesandbikes  #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar