lördag 21 november 2020

Dagens bild nr 234 Föreställ dig

Den här kniven är intressant. Modellen kallas lite fyndigt för "Wharning" och är designad av Dirk Pinkerton. Någon på ett Spydercoforum kallade den för "Clonin" då de tyckte att den är för lik Spydercos modell Yojimbo. 

Men sanningen är att det är en gammal modell som Pinkerton först designade till sig själv. Tydligen har han små händer och valde därför att utgå från handtaget. Sedan blev bladet vad det blev. Det började med ett klyvarblad men sen såg han en Seax, blev inspirerad och bestämde sig för att dra bladet mer åt det hållet. Senare sågs modellen av Meyerco och resten är historia som det brukar heta. 

Meyerco Wharning designed by Dirk Pinkerton
"Imagine that"


Anledningen till att jag döpte bilden till vad jag gjorde är däremot lite sorgligare. Det är nämligen en riktigt häftig kniv på ett plan. Det där enkla handtaget är riktigt bekvämt och bladet har ett tämligen grymt utseende. Sammantaget ser kniven bra ut och är därtill användbar!

Men så var det precisionen i tillverkningen. Meyerco är inte kända för att göra de mest högkvalitativa skapelserna i universum och det gäller dessvärre den här kniven med. Den är kvick som tusan då man fuskat med assisterad öppning men den fungerar väl. G10-materialet har man inte heller snålat på då det är av god kvalitet och riktigt strävt. Knivstålet är AUS8. Materialen är således godkända de också.

Bladfinishen däremot ser precis så billig ut som kniven var men värst är låset, en liner lock. I det här utförandet låser det förvisso men så vandrar också lås-armen hela vägen till motsatt sida. Mycket mindre bra kan man säga om det. 

Därför undrar jag hur den här modellen kunde ha varit om den tillverkats av någon som lade ned en smula omsorg på sina knivar. 


/ J - undrar vad som kunde ha varit

#knivesandbikes  #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar