tisdag 24 november 2020

Ny kniv - Two Sun TS268

I dessa mörka tider behövs C-vitamin. Eller egentligen är det väl D-vitamin som saknas när det är mörkt? Men vitamintillskott behövs i vilket fall som helst. Därför skall man äta apelsiner så här års. Det är sedan gammalt. Eller kanske det mest beror på att de brukar vara billigare på vintern, vad vet jag. Men det var så det lät när jag växte upp i alla fall. 

För att pigga upp mig skaffar jag därför orangefärgade knivar istället, det är det närmaste apelsiner jag kommer och de är lättare att skala. Ellet det vete tusan förresten. Men den här anlände i kartong och inte i krympplast i alla fall. 

Kniven kommer från Two Sun och heter...ja, den heter inte ett dugg vad jag vet. Two Sun som kommit igång så bra med att döpa knivar. Men Wong-Design är den som står för formgivningen och modellbeteckningen är TS268.

Two Sun TS268 A Wong Design
Two Sun TS268


Jag vet inte riktigt vad jag tycker om den här kniven egentligen. Det återstår väl att se men första intrycken är spretiga. Den är hyfsat bekväm att hålla i, bladstålet kommer från Sandvik och handtaget är gjort i G10 på en stålram i 420 som också utgör en liner lock. Så inga konstigheter så långt. Därtill löper bladet på kullager i keramik och kniven kan öppnas endera med en frontflippper eller mycket stora tumknoppar. 

Men den är tämligen, ful får jag väl säga. Harmonin mellan blad och handtag är inte helt optimal. Lite balans uppnås genom att bladet är markant bredare än handtaget. Det senare är dock väsentligt längre, allt för att rymma en mycket tilltaget finger choil. Men det kunde varit mycket värre. Det vill säga om de uppgivna måtten varit korrekta.

En liten kuriosa är att bladet mäter 75 mm,  i alla fall enligt alla webb-sidor. Det av den enkla anledningen att den då är godkänd för försäljning på fler platser i världen, inklusive Kina. Vi som har mätstockar, måttband, skjutmått, linjaler eller bara bra ögonmått kommer fram till att bladet är snarare närmar sig 9,5 cm varav 8 cm är egg. 


/ J - Nyknivshusse

#knivesandbikes  #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar