måndag 28 februari 2022

Nytt från Karesuandokniven

Namnet till trots är det faktiskt ingen kniv som är aktuell den här gången. Karesuandokniven har ett brett sortiment av produkter för friluftsliv som förutom knivar även inkluderar knivsatser, kåsor, tändstål och inte minst yxor! 

Just de här yxorna kallade Metsämies är nya i sortimentet för 2022 och sorterar under Karesuandoknivens avdelning för skogsyxor. Det vill säga små smidiga verktyg som är lätta att bära med sig vid camping, jakt och fisketurer, kajaking och annat friluftsliv. Även om de just för jakt har ett specifikt yxsortiment för det ändamålet. 

Karesuandokniven Metsämies 


Nytt för i år är även att yxorna kan fås i set med matchande eldstål och ett diamantbryne och ett bältesfodral att bära setet i.  

Setet inkluderar yxa, tändstål och ett dubbelsidigt diamantbryne samt fodral 


Den här yxan kan fås i två storlekar. Den större har fått namnet XL men då skall tas i beaktande att det är ställt i relation till kategorin bältesyxor och den här mindre Metsämies Hätä som endast är 23 cm lång med en totalvikt på 350 gram. Förvisso ger måtten vissa begränsningar vad gäller huggkapacitet men i gengäld är yxan mycket lätt att bära med sig vilket är själva poängen.  

Det underlättas dessutom ännu mer av det smidiga fodralet med bälteshälla. I det finns även separata hölster för det i setet inkluderade diamantbrynet och eldstålet. Önskas enbart yxa kan den förstås köpas separat. 

Yxhuvudet är av rostfritt stål med svart beläggning och handtaget är handskuret ur en bit rödbok och ändknappen är gjord av älghorn. 

Jag måste säga att jag verkligen ser fram emot att få testa den här yxan både i skog och mark och här hemma. Närmast till hands ligger trimning av ett par rejäla bitar björk som skall agera mål vid knivkastning. Redan där kan den här lilla yxan få bekänna färg!


Karesuandokniven



/ J - yxar till tillvaron

#knivesandbikes #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar