lördag 2 april 2022

Gästinstagrammare?


Jag vet inte huruvida "gästinstagrammare" är ett etablerat ord eller uttryck. Men om det inte är det får det bli. Ett nyord helt enkelt. Jag är nämligen en sådan nu och således existerar det!

I korthet betyder det att jag tagit över och driver Karesuandoknivens instagramkonto för ett tag framåt. 

Jäkligt skoj måste jag säga! Har ni inte kikat in där förut så gå och gör det nu! 

Nyare och äldre favoriter från Karesuandokniven. Metsiämes L bältesyxa, Uraka och Galten


Det var förstås en stor ära att bli tillfrågad. Jag har sedan tidigare ett mycket gott förhållande till Karesuandokniven som märke. Allt började med en kniv som jag skaffade begagnad i början av 90-talet. Modellen kallas Järven och finns fortfarande kvar i katalogen. Bara en sådan sak visar på företagets kontinuitet. 

Sedan har jag ytterligare ett par knivar av dem som även de följt med mig ett tag och som båda har en särskild plats i mitt knivhjärta. Båda är nämligen gåvor! Den första, en "Haren" är en gåva från en läsare till den här bloggen som skänkte kniven till mig för några år sedan. Oerhört uppskattat kan jag säga! Särskilt som det hände i en tid då jag inte mådde helt bra och kunde behöva uppmuntran. Den andra är inte mindre uppskattad den heller då det är en present från min mor! Det är en "Uraka". Underbar liten kniv för övrigt. 

De senaste tillskotten från Karesuando uppe i norr är dock inte knivar utan faktiskt yxor. Jag kom på att min samling av eggverktyg led av en oförlåtlig brist. Den innhöll inga yxor! Ett missförhållande som nu är justerat i och med ett par Metsiämes

De skall förstås både testas ingående och presenteras närmare vid senare tillfälle. Men jag kan redan säga att jag haft stor nytta av dem. Den första arbetsuppgiften inkluderade kokosnötter och den andra kasserade knivkastningstavlor. Inte de vanligaste sysslorna för en yxa från Lappland. 


/ J - gästinstagrammaren

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar