torsdag 7 april 2022

Dagens bild 254 "Två för en"

Ibland i utbrott av plötslig översvallande vänlighet brukar butiker och andra försäljningsställen erbjuda sina medmänniskor erbjudanden om "två för en". Eller var det andra bevekelsegrunder än omtanke om andras välbefinnande som var grunden?

Hur som haver, jag hakar på och ger er två "dagens bild" i ett inlägg. Temat är som synes knivkastning. En del av knivintresset som tar stort utrymme för tillfället. Det är inte det enda men dominerar en smula. 

Idag fick jag en fråga på Instagram om jag börjat tillverka knivar också. Svaret är ett rungande bestämt, NEJ. Men jag förklarade att jag gör fodral till mina kastknivar och även enklare läderhandtag till dem. Kastknivar levereras nästan undantagslöst utan de tillbehören nämligen. Fodralen på bilden är två "generationer" av snabbdragsfodral till mina B1 Classic Bowies från polska Graf Knives. Jag skall göra ett tredje och möjligen ger jag mig på att göra några läderdekorationer i samband med det. Har dock inga verktyg för det så i det sammanhanget får det improviseras. Någon som har tips i ämnet? 

Polska kastknivar med handtag och fodral tillverkade av undertecknad


Knivar för no spin-kastning, Vengeance från Wulflund


Sedan kastas det förstås kniv. Så mycket jag hinner faktiskt. Det finns så enormt mycket att lära. Jag vill ju förbättra mig och förkovra mig i alla tekniker. Jag kastar såväl no spin som rotationskastning. Det blir "poängkastning" på både tre och fem meter jämte Walk back som är en tävlingsdisciplin då man kastar på 3,4,5,6 och 7 meter. Utöver det blir det förstås lite fuskande i "duellkastning" eller quick draw, därav fodralen. Det tränas även på att kasta military half spin, instinctive half spin, över- och underhandstekniker samt back hand. Mycket lite med "fel" hand, det vill säga vänster i mitt fall, än så länge men det kommer. 

Träningen har möjliggjorts av någon form av solrekord i Växjötrakten under mars måndad. Tydligen hade vi runt 284 timmars solsken vilket skall jämföras med normala 150 timmar för den här perioden. Det gamla rekordet låg tydligen kring 230 timmar. 

Där ser man. Å andra sidan tycks april vilja leva upp till sitt rykte om skitväder. För än så länge har det varit det. Snö, hagel och regn i salig blandning. Två ynka knivkastningspass har jag hunnit smyga in den här månaden. Förhoppningsvis blir det mer inom kort. 


/ J - kastomanen

#knivesandbikes #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar