måndag 25 april 2022

Ny(a) kniv(ar) - Graf Knives T1 Personal

När jag beskrev de här knivarna på Instagram skrev jag att jag var nyfiken på en uppsättning knivar i Osetr-stil som var en aning lättare än de jag redan hade. Det var det som utgjorde bevekelsegrunden till att titta närmare på de här knivarna från polska Graf Knives

Modellen kallas T1 Personal. Själva grundformen är inte helt obekant för mig då en av de första seten av bättre kastknivar jag skaffade var en storebror till de här helt enkelt kallad T1XL. De har samma grundform men är längre. 

Graf Knives T1 Personal


XL-modellerna mäter 31,5 cm på längden och det är där de skiljer sig från de här knivarna som är 25 cm långa. Det borde teoretiskt åstadkomma två saker. De borde spinna snabbare än sina längre släktingar vid rotationskastning. Men framförallt göra dem bättre lämpade till no spin. För den större modellen är inte alls särskilt kul att kasta med den tekniken. 

Och eftersom jag redan haft de här knivarna ett tag innan jag skrev inläget kan jag intyga att det är precis så det förhåller sig! Det har redan resulterat i ett nytt personligt poängrekord från 3 m kan avslöjas. 

Tjockleken på båda utförandena är 5 mm och det ger i det är fallet en vikt på 220 gram vilket är lätt för klassen. Det skall jämföras med andra liknande knivar som exempelvis mina AceJet Appache som väger 255 gram trots att de är en centimeter kortare och Biting Metal Bug Osetr TZ som väger 260 gram med samma tjocklek som T1orna. 

Som vanligt är materialet 4140 fjäderstål som är överdraget med en zinkbeläggning. Knivarna lär dyka upp i olika former här på bloggen. 

/ J - botaniserar bland kastknivar

#knivesandbikes #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar