måndag 11 april 2022

Ny kniv - Graf Knives T5 Juggle

Ibland har jag ingen lust att vara måttlig. Därför införskaffades den här kniven. Samma förhållande tycks även gälla  Michał Prądzyński, mannen bakom polska Graf Knives. Den här modellen kallas T5 Juggle och är enligt introduktionstexten även lämplig att jonglera med för den som är lagd åt det hållet. 

T5 Juggle från Graf Knives


För att möjliggöra det är den här kniven framtung. Det är en av mycket få knivar jag har som är det. Vanligen är det inte min preferens men undantag är till för att bekräfta regler som bekant. 

Men det är inte balansen som är det mest slående med den här kniven. Det är formatet! Det här är en bjässe och därmed min största kastkniv. Nota bene, inte den tyngsta för den titeln hålls än så länge av mina Woodpeckers från Pierre Cazoulat som väger in på 460 gram. T5 Juggle väger något mindre, men ändå över fyra hekto

En storleksjämförelse mellan T5 Juggle och en annan lång kniv, Dismissal från Condor


I gengäld är de 420 grammen utspridda på hela 37,5 cm längd. Därtill är bredden väl tilltagen för att vara av den här pilformade typen av kastkniv. Närmare bestämt 57 mm vilket är tre millimeter under det godkända maxformatet för en tävlingskniv. 

Namnet Juggle är inte så långsökt då det här utseendet är en av grundtyperna för knivar som använts för rotationskastning i bland andra cirkussammanhang. 

Tjockleken är 5 mm och materialet är det av Graf Knives ofta använda fjäderstålet 4140 som sedan fått ett lager av zink. Beläggningen skyddar mot rost samtidigt som den är en smula "självläkande", det vill säga det tenderar att uppstå bucklor i materialet snarare än flisor. 

/ J - "levlar upp"

#knivesandbikes #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar