tisdag 28 juni 2022

Ny kniv - QSP Legatus

Om den förra kniven jag presenterade med avsändare QSP hade en tämligen exklusiv framtoning med sitt handtag i "aluminum foil carbon fiber" och blad i S35VN så är den här kniven ytterligare ett par snäpp upp i hierarkin.

Jag går så långt som att hävda att det här är den lyxigaste produkt som QSP har åstadkommit så här långt. Kniven kallas för Legatus.

Förutom ett glatt klistermärke hittas ytterligare förvaring inuti den stadiga asken


Det som skymtar är resultatet av ett samarbete mellan DBW och QSP


Legatus är en kniv som är ett resultat av ett samarbete mellan två herrar vid namn Cees Kaan och Toni Oostendorp från holländska DBW eller Dutch Blade Works och QSP

QSP Legatus 136-B


Resultatet är spektakulärt. Designen är djärv men ändå elegant. Snygg att se på men praktisk. För att genomföra projektet har man inte direkt snålat på materialen heller. Eller vad sägs om ett handtag i titan med inlägg i en mix av kolfiber/färgad G10. De inläggen hittas dessuom på båda sidor av handtaget och inte bara på presentationssidan vilket annars är vanligare även på finare knivar. 

Addera keramiska lager och detent-kula, ett så kallat "skulpterat" titan-clip och inte minst ett blad i Böhler M390 till mixen och ni har en synnerligen kompetent kniv. Inte minst som den förefaller mycket välbyggd och att den är en fröjd att både fälla ut och ihop. Den känns även mycket bekväm i handen vid en första bekantskap.

Enbart positiva första intryck med andra ord. Återstår att se om den lever upp till förväntningarna den skapat. Något säger mig att den gör det. 




/ J - förväntansfull

#knivesandbikes #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar