fredag 9 februari 2024

Fredags-EDC CXXVII

Fimbulvinter talas det om i sagorna. Den skulle vara i tre år och förebåda ragnarök. Så illa kanske det inte är än så länge men det börjar tära på psyket nu. Häromdagen var det barmark där jag bor och lite vårkänslor dök upp även om kalendern bistert påminner om att det nya året knappt är barnet än. Det underströks av att några vårdroppar först skådades hemma hos farsan för att nu vara översnöade. 

Jag har redan tröttnat och någon tröst finns inte att finna hos våra vänner på SMHI som med emfas hävdar att kylan och därmed snön ämnar stanna ännu ett tag. Varför bryr jag mig om det? Jo, för att mycket av det jag gillar att göra sker utomhus och INTE i snö. 

För det första kan jag inte cykla. Eller rättare sagt, det är klart jag kan men det är inte lika nöjsamt. När man väl är igång och pendlar samt tränar kan man cykla i vilket jäkla väder som helst. För att komma igång däremot krävs lite mer motiverande väder, åtminstone gäller det mig. Och det är alltså inte det som råder för tillfället. 

Sedan kan det inte kastas kniv vilket gör mig riktigt frustrerad. En snabb titt i förra årets träningsdagbok ger nämligen vid handen att det förhöll sig annorlunda förra vintern. Den var snabb och smärtfri och det blev därmed mycket träning. Jag längtar efter att få igång säsongen och inte minst delta i någon on line tävling. 

Efter den jeremiaden kan dock konstateras att dagen är tämligen bra på lite olika vis. 

"Satyr"


Jag sitter på jobbet och plitar dessa rader på min frukostrast. I fickan finns det senaste tillskottet i knivhögen. Allt för att den skall få lite mer användningstid som underlag för kommande recension. Köksmiljön bjuder på många småarbeten, inte minst i form av varierande förpackningsöppnande. 

Kniven det handlar om kommer från Artisan Cutlery och har döpts till Satyr. Modellen är ett samarbete med Cerberus Knives som står för design och Artisan för resten. Det är ingen dålig pjäs utan en av deras toppmodeller vilket inkluderar titan i handtaget och S90V i bladet. Lägg därtill mycket bearbetningstid för detaljer som mönster och clip. 

De andra prylarna hittas för närvarande i jackfickorna tillsammans med en Army 7 från Victorinox. Nu tillbaks till grytorna. Idag skall det lagas en Tikka masala med Naanbröd och ris. 



/ J - vässar tangentbordet

#knivesandbikes #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar