torsdag 29 februari 2024

Ny kniv - Viper Twin

Somliga knivar är vackrare än andra, det är bara så det är. Det här är en av dem! Ännu en gång har Viper Knives slagit sina påsar ihop med Fabrizio "Silver" Silvestrelli . Resultatet talar för sig själv. Den här kniven kallad Twin är en så kallad "modern traditional". Det vill säga den här lånat både design och delvis teknik från äldre tider medan all produktion samt materialen är både moderna och bland det bästa som finns att tillgå. 

Viper Knives Twin


Namnet "Twin" är inte bara taget ur luften utan syftar att det förvisso inte är en enäggstvilling, utan snarare lillebror, till "Turn" som jag tidigare recenserat. Det syns tydligt på den här bilden!

Twin med storebror Turn, båda designade av Silvestrelli


Handtagsformen är närmast identisk men som ni ser saknas det några saker på Twin. Den har inget clip och heller inte några tumknoppar. Det kommer sig av att det här är en klassisk tvåhandsöppnad slip joint. Kniven saknar således lås i egentlig mening. 

Twin kommer i inte mindre än fem olika utföranden. Den här versionen har sidor i elfenbens-G10. Bolster och ram är gjorda i titan. Det bidrar till en mycket lätt kniv. Vikten är låga 88 gram. Det för en kniv som mäter 176 mm fullt utsträckt i strumplästen. Bladlängden är 77 mm. En händig liten fickkniv med andra ord. 

Förutom att handtaget är exklusivt är även bladet det då det både är fint arbetat med god finish och en utmärkt fabriksegg och gjort av M390-stål. 

Det är med andra ord en liten pralin som inte bara ser bra ut, den förefaller vara det också. En recension kommer förstås!


Viper Knives



/ J - exalterad

#knivesandbikes #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar