måndag 11 januari 2021

Före och efter

 Plötsligt händer det!

Som de säger i reklamen. Sedan backar de i tid och visar den lyckliga vinnaren som skrapar. Jag håller med om att det är mycket som plötsligt händer. Mycket sällan och för väldigt få är det emellertid storvinster i spel som är aktuella. Snarare så är det något elände. 

I det här fallet var det inte en världsomvälvande katastrof som inträffade utan ett litet och knivrelaterat elände. 

Det är den här kniven det handlar om, Spyderco Chaparral Snub Nose


Slutresultatet av den historien blev en Spyderco Chaparral med ett något ovanligt och aningen trubbigare utseende än vad som är brukligt. Men låt oss backa bandet en aning. Som de brukar göra i de senare reklamfilmerna. 

Orsaken till det hela står att finna i en förarglig olycka. Kniven fick ett slag på snoken kan man säga varpå den bröt näsan. Exakt hur det gick till vet jag inte. Jag var inte närvarande och det är för övrigt inte min kniv utan min fästmös. Men historien blev lite känslig då det var en present från mig och vid tidpunkten för händelsen var den inte särkilt gammal.  

Så skall det inte se ut!


Knivars version av bruten näsa i närbild

Förvisso kan kniven brukas även i detta olyckliga tillstånd. Men avsaknaden av spets stör estetiken och det känns nästan mer än det praktiska. Ett faktum man blir påmind om varje gång kniven fälls ut. Av det skälet blev kniven liggande. Länge funderade jag på att ge mig på äventyret att åtgärda problemet själv. Skadan är inte enorm så lite skissanade på en elegant båge ned mot vad som är kvar av eggen följt en stunds arbete med en fil följt av lite sandpapper borde avhjälpa det hela. Men av någon anledning drog jag mig för att ge mig på det. Jag är inte världens mest praktiska person och jag har bara tillgång till handverktyg.  

Då slog det mig. Det finns faktiskt proffs som sysslar med sådant här. Efter en stunds bläddrande i den mentala katalogen poppade Umeå knivsliperi upp. Ett företag som jag bara har hört goda saker om. I det här fallet är förtroende ett nyckelord.* 

Att googla på ordet "knivsliperi" går ju inte utan att ett visst större företag dyker upp. Ni vet det som är känt för att gödsla med usel reklam, att tala skit om konkurrenter och till och med vissa kunder samt att från stund till annan massakrera knivar. Dom skulle jag aldrig anlita. Den här kniven betyder något för mig eftersom det var den första lite finare kniv jag gav till min flickvän. Av samma skäl gillar hon den extra mycket. 

Sagt och gjort, efter kontakt via Facebook och trevligt bemötande skickades kniven på resa norröver för plastikkirurgi. Efter ett tag var den sedan tillbaka. Jag kände mig lite våghalsig så posten anlitades trots allt som kurir. 

En Chapparal som inte längre skäms för sig


Så mycket som möjligt av originaleggen sparades och det här blev resultatet

Resultatet blev en Chaparral med trubbnäsa. Jag tycker inte att resultatet blev så dumt. Vad jag tycker spelar i det här fallet emellertid mindre roll. Viktigare är att min dam blev överförtjust. Den restaurerade kniven var tänkt att bli en överraskning men hon hade listat ut det i förväg. 

Nu är den åter i bruk och gör det knivar gör. Skär saker och ting och understundom bärs i en BH. 


/ J - synnerligen nöjd

* Särskilt för mig då det i bakgrunden finns en förskräcklig historia att berätta om köksknivar och en klåpare som jag tyvärr anförtrodde dem åt. Men den får förtäljas vid senare tillfälle. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar