torsdag 21 januari 2021

Ny kniv - Viper Keeper

Sist ut av min trio knivar från italienska Viper är den här modellen, Keeper. En kniv som liksom Novis är designad av Fabrizio Silvestrelli. Det här är ett tidigare exempel på ett samarbete dem emellan. 

Likt de flesta knivar från Viper så finns den här modellen i flera versioner. Men i grund och botten handlar valet om huruvuda man föredrar trä eller micarta i sidorna. Den här gången valdes trä, dels för att få omväxling och dels för det klassiska utseende det skänker. 

Viper Keeper


Keeper är en intressant kniv såtillvida att den bryter mot de flesta moderna fällknivar i utseende med sina dubbla fingerskydd och bowieknivsliknande blad. Fingerskydden agerar för övrigt även öppningsmekanism och det på ett mycket intressant sätt. Det här är nämligen en flipper-kniv som inte är tänkt att flippas. Fast nu går det ändå. Så det får räknas som öppningsmetod nummer ett. Nummer två, som det var tänkt, är att man öppnar kniven delvis med det övre fingerskyddet för att sedan avsluta rörelsen med det nedre fingerskyddet. Vilket för övrigt ger nästa sätt att fälla ut kniven. Man kan nämligen lugnt och metodiskt använda det skyddet från början för att öppna kniven i en så kallad slow roll. Sedan agerar dessutom det mer krökta övre fingerskyddet "Wave" vilket gör att du kan få fram kniven i öppet skick från fickan om du så önskar. 

Keeper är en intressant kniv som jag förstås kommer att recensera. 




/ J - ser öppningar överallt

#knivesandbikes  #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar