tisdag 12 januari 2021

Ny kniv - Viper Belone

Det var faktiskt ytterligare en kniv i sändningen från Italien. En kniv jag verkligen sett fram emot. Jag, liksom många andra, gillar ju Jesper Voxnaes och då här den här kniven nästan ett måste. Så mycket Voxnaes samtidigt som modellen definitivt har italienska drag över sig. Det är ingen tvekan att Voxnaes studerat ett flertal lokala italienska knivmönster för att komma fram till det här utseendet. En ovanligt lyckat samarbete mellan Viper och Voxnaes. 

Kniven från Viper har fått namnet Belone

Viper Belone design Jesper Voxnaes
Viper Belone


Som vanligt finns kniven i ett flertal olika varianter, i det här fallet sex stycken. Tre med titansidor och tre med kolfibersidor. Det här är versionen med bronsanodiserad titanram och sidor i stentumlad titan. 

Det som gör kniven lite speciell är att det närmast är en frame lock med tunna sidor över ramen även om den presenteras som en liner lock. Men det rör sig alltså om en variant där låset är tjockare än vad sidorna är. Låset är gjort titan och och stålet i bladet är det exklusiva Böhler M390.

Överlag en spännande kniv både vad gäller konstruktion och utseende. Den är dessutom mycket välbyggd, lättburen och praktisk. Alla första intryck är goda. Nu skall den användas också innan det är dags för ett omdöme. 



/ J - ser det italienska i det danska

#knivesandbikes  #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar