måndag 4 januari 2021

Ny kniv - Viper Novis

I årets första inlägg skrev jag att det bland andra var Italienska knivar från Viper Knives på ingång. De har nu fått en representant. 

Vad passar bättre ett nytt år en att börja med en kniv som döpts till Novis?

Viper Novis är en kniv designad av en herre vid namn Fabrizio Silvestrelli. Han samarbetar sedan länge med Viper och har bland andra designat modeller som RhinoItaloTimeless och Maremmano åt dem. Vitt skilda typer av fällknivar med andra ord men de har det gemensamt att det finns ett elegant flöde i de linjer vi bjuds på. Han har en egen stil, det går att känna igen knivar som kommer från Silvestrellis penna eller kanske ritprogram.

Viper Novis


Novis är en  modell som likt de flesta knivar från Viper finns i ett flertal versioner för att tillfredsställa olika smaker. Den kan fås som här med hela sidor i micarta i två olika färger eller i kolfiber. Sedan finns det versioner med bolster i titan med tre träslag att välja mellan alternativt en kombination med bolster och kolfiberskollor. 

Kniven är en tämligen knubbig historia med ett kraftigt blad och ett kompakt handtag. Bladet som fälls ut via en front flipper, en av de minsta jag sett för övrigt, har en mycket distinkt form. I bland talas det om "reversed tantos" även om jag hävdar att något sådan inte finns. Snarare skulle jag vilja kalla det en modifierad Wharncliffe eftersom bladet har viss kurvatur till skillnad från den raka egg som annars hör till den bladtypen. Men vad det ger är ett blad utmärkt för de flesta arbeten som kan dyka upp i vardagen. Särskilt när kniven utrustats med M390-stål. 

I övrigt kan kort sägas om kniven att bladet löper på kullager, låset är en liner lock i stål och att kniven saknar clip. 

Mer om det och annat skall det förstås skrivas i kommande recension av den här mycket intressanta EDC-kniven. 




/ J - rivstartar det nya knivåret

#knivesandbikes  #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar