måndag 18 juli 2022

Ny kniv - SRM 418S


En underrubrik skulle kunna vara "när litet dragits till sin spets". Och spets har den fast inte så mycket mer. Vi talar trots allt om en kniv som har ett blad om det sträcker på sig når strax över tre centimeter. En knivvärldens dvärg, förlåt kortväxt. Hur som haver, stor är den inte men liten. 

Att jag tjatar om det beror på att jag kanske inte riktigt läste specifikationerna så noga som jag borde. Jo, jag förstod att den inte skulle vara stor och maffig. Men kanske inte riktigt hur pyttig SRM 418S  är! Den får representera den nedre gränsen för vad som faktiskt kan användas till något. 

Ny kniv från SRM, modell 418S
SRM 418S


Trots det dimunitiva formatet är det sett till såväl konstruktion som material en fullvärdig kniv. I bladet hittas 12C27-stål från Sandvik och handtaget är gjort i titan. Man har från SRMs sida även lyckats klämma in ett översträckningsskydd och en låsarmsförstärkning i stål. Allt i pyttelitet format. Flipperfenan som tillåter en "front flipper" har dock fått förlängas utöver knivens storlek för att fungera. 

En kniv för nyckelknippan måhända? Eller kanske inte med tanke på att det är svårt att flippa ut ett blad då. 

Men åtminstone en paketöppnare de luxe? Det får framtiden utvisa. 




/ J - använder förstoringsglas 

#knivesandbikes #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar