fredag 16 september 2022

Fredags-EDC CVII

Veckan som förflöt gjorde det i knivkastningens tecken. Jag har fortfarande en tendens att snöa in helt på saker och ting. Galen eller geni det är frågan. Men dedikerad uppgiften är jag i alla fall. Vad som utlöst galenskapen är ämnet för ett helt annat inlslag, som jag ofta brukar säga. 

Idag är det fredag och det går inte att komma undan det hemska "H-ordet" mycket längre. Jag cyklar fortfarande hemifrån på morgnarna i trekvartsbyxor och sandaler. Det börjar bli kyligt och så många fler dopp i sjön efter avklarade pass med aktiviteten ovan lär det nog inte bli. Sedan väntar vi på ny regering, Ukraina på fred och världen på ett bättre klimat. Vi får vad som händer med de sista. Det rår jag inte mycket över. Även om det understundom kan stressa mig lite ändå. 

Sencut Sachse


Vad jag däremot råder över är min lilla värld och de intressen jag hyser. I den är det också full fart. Nya knivar har det varit gott om på sistone och en av de senare är den här sympatiska lilla skapelsen från Sencut. Modellen är en av deras senaste och har döpts till Sachse. Som ofta kan knivarna fås i flera varationer och det här är med handtag i grön Micarta. 

Ackompanjerad är Sencut-kniven av en väsentligt äldre kniv. En kniv som inhandlades via eBay på sent nittiotal eller om det möjligen var tidigt 00-tal. Det minns jag inte. Det är en Pro-Tech Stinger. En liten "Californa Legal" sidsprättare. Att den är laglig i Kalifornien innebär att den har ett blad som understiger fem centimeter. Annars är det en automatkniv med ett blad drivet av en spiralfjäder och den låser med ett "button lock". Tilläggas kan att den kickar hårdare än en mulåsna sparkar. 

Sedan har jag börjat bära med mig en tändare. Jag vet inte riktigt varför eftersom jag inte röker. Men jag vann den i ett prispaket härförleden. Ficklampan är min vanliga från Olight. Men ihärdiga rykten (jag själv) säger att den kommer att bytas ut/kompletteras inom kort. 

Hoppas ni får en bra dag och en ännu bättre helg. Gissa vad jag skall ägna eftermiddagen åt?




/ J - knivkastaren

#knivesandbikes #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar