måndag 12 september 2022

Ny kniv - Camillus Tanto

I raden av nya knivar från Camillus hittas även den här kallad Tanto kort och gott. Eller "Ti Tanto 8.25"" eftersom hela serien fått det tillägget efter den beläggning som hittas på bladet och gör det svart. 

Själva beläggningen har jag inget emot, bara det skitsnack som de har låtit en marknadsförare hitta på om att det gör bladet "/../ up to 10x harder than untreated steel". Maken till bullshit är svårt att tänka sig. Tyvärr hävdas det på hemsidan även att stålet är att betrakta som ett "Super steel" då det är VG10. Det kanske det var för tjugofem år sedan. Idag är det inte det. 

Camillus Tanto 8.25"


Men om vi bortser från säljtexter så framstår kniven som riktigt sympatisk. Den har som sagt godkända material då det förutom just ett svärtat VG10-blad hittas G10 i handtaget. Byggkvaliteten förefaller även den vara på godkänd nivå och något jag uppskattar är den enkla och avskalade designen. Den andas lite retro, fast på ett bra sätt. Kniven känns även mycket bra i hand och är lättburen eftersom den är tunn. 

Överlag en intressant fickkniv från Camillus nysatsning. Tycker man att den är för stor, den mäter som namnet antyder 8,25 tum så finns den i en mindre variant också. 






/ J - Camillussatsar

#knivesandbikes #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar