måndag 19 september 2022

Ny kniv - Sencut Sachse


Sencut, känner ni till dem? Om inte så är ni förlåtna. Märket är nämligen ett av de där som relativt nyligen uppstått när moderföretaget knoppat av sig. I det här fallet var det WE Knives som först lanserade sitt budgetmärke Civivi. Men när de blev mer avancerade och därmed började klättra allt högre i pris så var det dags för ytterligare ett nytt märke och det här är resultatet. 

Sencut Sachse


Den här modellen kallas Sachse och är vid första anblick angenäm bekantskap. Svart blad kan jag väl generellt vara utan men det gör sig relativt bra till grönt Micarta handtag och i övrigt svarta detaljer som skruvar och clip. Det var det som fick mig att välja just den här modellen. Den finns i andra färgställningar också.  

Bladstålet är 9Cr18MoV vilket inte skall förväxlas med sina enklare syskon utan ett bra mellanprisstål om man får kalla det så. Bladet löper på kullager som därtill är gjorda i keramik. Sedan är låset ett som alltmer börjar komma i ropet i och med att det är ett "button lock". Kniven tillhör de där som kan öppnas på många vis, med en flipperfena, med två händer, med hjälp av låset eller tumknoppar. Det är bara att välja. 

Eftersom det är ovan nämnda företag som ligger bakom så kvalitetsnivån, särskilt med tanke på priset, osedvanligt hög. Här är det främst materialen, avsaknaden av känd designer och försäljningskanaler man sparat in på. 

Jag har all anledning att återkomma till den här kniven!





/ J - tysk?

#knivesandbikes #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar