onsdag 10 februari 2021

Ny kniv - SRM 9201

För en dryg månad sedan presenterade jag en kniv från det ny- eller kanske åtestartade märket SRM - Stay Ready for More. Nu är det dags igen för ytterligare en kniv från dem. Den här modellen kallas 9201 och är en väsentligt större kniv än modell 7228  jag visade förra gången. 

SRM 9201


9201 är som sagt en större kniv vilket mer konkret innebär en totallängd av 20,5 cm varav 9 cm är blad. Handtaget är gjort av G10, låset är ett Ambi-lock vilket är ett av många derivat från BMs Axis-lås där patentet löpt ut. Den här versionen känns riktigt bra kan jag passa på att nämna. Bladstålet i den här kniven är D2 och kniven har kullager. Bladet öppnas som synes med hjälp av ett välfasat bladhål. Med paketet kommer ett vändbart low carry clip. Allt sammantaget en potent kniv för en prislapp på kring 400 kr. 

Jag tror att den här kniven kan vara en riktig utmanare i budgetklassen. Den ser inte oäven ut med sin clip point och enkla handtagsform. Materialen är inte tokiga de heller och handhavandet är mycket sympatiskt liksom ergonomin vad det verkar. 


/ J - är redo för mer

#knivesandbikes  #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar