fredag 19 februari 2021

Fredags-EDC LXXXIII

"All you need is love" sjöng Beatles lite hurtigt en gång i tiden. Eller om vi skall vara lite krassa var det egentligen en fortsättning på Lennons intresse för slogans som fick honom att skriva den repetitiva texten. Så inte hurtigt alls, kärlek som slagord. 

Sedan hade han inte helt rätt. Man behöver faktiskt en bra kniv också. Det underlättar tillvaron på så många vis. Försök att preparera middagsingredienserna med kärlek allena. Eller få av ett buntband.

En bra penna är inte så dumt det heller. Den lär vara mäktigare än svärdet sägs det. Det håller jag med om. Särskilt om det som här är en så kallad "tactical pen" och man hugger någon i handen med den. Eller skriver ett kraftfullt poem!

Ljus i tillvaron är heller inte av ondo. Vill inte moder natur bidra helt och fullt på den fronten får lite artificiellt ljus duga. En ficklampa och det varde ljus! 

Monetära medel kanske inte är målet i livet men det gör vägen dit något mindre ojämn. Att förvara ettor och nollor som representerar pengar man aldrig sett i något så konkret som en plånbok i skinn är en kontradiktion i sig. 

"All you need is love"

Den vassa eggen står inte bara Ulf Lundell för utan även Hubertus i det här fallet. Kniven är en klassisk tysk "springer". Modellen är deras stora modell i utförande med drop point-blad och handtag i horn. 

Lyriken kan författas med en penna från Fenixlight som annars brukar vara de som står för ljus eftersom de mest tillverkar ficklampor. I det hänseendet är de här utkonkurrerade av Thrunite och deras modell TiHi (en begränsad julutgåva). 

De monetära medlen är mer symboliska. Plånboken innehåller inga kontanter och korten är för det mesta lika tomma som de ser ut. De digitala tillgångarna har sällat sig till siffermängden i kaosmos. 

En schimär är vad det är!

Men det är i alla fall fredag. Eller i vilket fall har jag fått för mig det. I vilket fall vill jag tillönska eder en synnerlig god dag!


/ J - fredagsförvirrad

#knivesandbikes #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar