torsdag 18 februari 2021

Ny kniv - Al Mar Falcon UL Ti

Jag tyckte och tycker mycket om min största lättviktare i Al Mars Ti-serie, Eagle. Men det går inte att komma ifrån att den just är, hur skall det uttryckas, tämligen substantiell. Vi talar om en kniv med ett decimeterlångt blad och en totallängd på strax under 23 centimeter. Så när någon säger att det finns en kniv som är något nättare i format, ser ungefär likadan ut och väger ännu mindre. Då blir man intresserad!

Kniven som erbjuder detta är förstås lillebror, Al Mar Falcon UL Ti

Ny kniv Al Mar Falcon UL Ti
Al Mar Falcon UL Ti


Det mindre formatet översätts enklast till siffror som lyder 8, 18 och 52. Eller något mindre kufiskt uttryckt har Falcon ett åtta centimeter långt blad till en totallängd på arton centimeter matchat av den fenomenalt låga vikten på femtiotvå gram. Det är alltså siffror som matchar den nuvarande "lättviktskungen" Benchmade Bugout. Samma bladlängd sånär som på två millimeter men i gengäld är Falcon UL ett par gram lättare. Och det trots att det är en helmetallkniv med ramlås. 

Detta åstadkoms förutom genom ett slankt och tämligen tunt blad även med avancerad bearbetning av titansidorna. Till den lätta vikten kan läggas en anmärkningsvärt fin tillverkningskvalitet och ett riktigt sympatiskt handhavande när det kommer till att dra, öppna och stänga kniven. 

Överlag positiva intryck således. Särskilt som slipningen var riktigt bra direkt från fabrik. Det skall bli kul att testa även den här modellen från Al Mar



/ J - återigen i fågelskådartagen

#knivesandbikes  #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar