tisdag 16 februari 2021

Ny kniv - Al Mar Eagle Classic

Trender kommer och går medan somligt består skrev jag i en recension av Al Mars modell Falcon Classic. Med det syftade jag förstås på att ordet "Classic" i namnet var ovanligt passande. Vissa typer av utseendet blir inte daterade, de är snarare tidlösa. Det gäller förstås inte bara knivar utan allehanda ting som är resultatet av god formgivning. Du hittar bilar som bara blir snyggare med åren, möbler som besitter tidlös charm och så vidare. Men en sak är klar, utsvängda jeans är aldrig och kommer aldrig bli tilltalande. 

Eftersom jag uppskattade utseendet hos Falcon så låg det i farans riktning som det heter att den här kniven skulle kunna bli aktuell. Det är som rubriken redan skvallrat om en Al Mar Eagle Classic.  

Al Mar Eagle Classic

Eagle betyder i det här fallet att man tager en styck Falcon och gör den större. Det betyder mer av allting. Större handtag, mer blad, spetsigare form och längre eleganta linjer. I det  här fallet betyder det konkret att kniven erbjuder ett tio centimeters blad. Det är med andra ord ingen liten kniv vi talar om. Bladstålet är AUS8. Ett stål som Al Mar håller fast vid när det gäller den här modellen. 

Handtagsmaterialet är även i det här fallet "honey jigged bone" eller ben behandlat för att se ut som horn. Ett mycket klassiskt material i knivmakarsammanhang. Låset gör kniven med en back lock som sig bör i sammanhanget. Något clip finns inte på den här kniven utan istället levereras kniven med ett enkelt men välsytt läderfodral. 

Gången på det här exemplaret var anmärkningsvärt god må jag säga. Överlag är jag riktigt nöjd med den här pjäsen. Den gör sig bra bland de andra knivarna från Al Mar



/ J - nöjd

#knivesandbikes  #knivigtvarre 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar