fredag 14 juni 2024

Fredags-EDC CXXXII

En summering av veckan ger vid handen att det blivit mycket matlagning. Nu kanske det inte är så konstigt då jag ändå jobbar som kock. Men ändå. Det medför förstås att knivar används mycket frekvent. Dels köksknivarna men även fickknivarna får sin dagliga dos av arbete. Det som står på meny för dem är förpackningsöppning. 

Världen består av mycket plast och kartong kan nämligen konstateras. Men de knivar som använts allra mest den gågna veckan är som oftast kastknivarna. Veckan har så här långt bjudit på kring åtta  timmars träning. Mer lär det bli i helgen om vädret bara bjuder till. Förra veckan blev det kring tio och en halv timme. 

I fickan hittas den här nykomlingen från QSP Knives


En av de knivar som får hoppa in som impromptu förpackningsöppnare kommer från QSP och är en av de senaste från dem kallad Variant PE. Kniven är en så kallad "Swayback" vilket är ett traditionellt fickknivsmönster som innebär att handtaget har en banansväng åt "fel" håll. Det gör att kniven nästan ligger bättre i omvänt grepp för att skära uppåt som när man kapar rep till exempel. De är inte allt för vanliga som moderna fällknivar. Spyderco gjorde en variant som gjorde succe i vissa kretsar men var tämligen dyr och därmed inte för alla. Den här kniven är väsentligt mycket mer budgetorienterad kan tilläggas.  

I övrigt är det också en titandag då såväl penna som ficklampa är gjord i det materialet. Ficklampan känns faktiskt en smula överflödig så här års. Men den finns där i väsklocket tillsammans med någon Victorinox och lite annat smått och gott. Jag tillhör inte dem som har en halv verktygsväska samt ett medicin-kit med mig vart jag går. Ni vet som den där trenden att många som lägger upp bilder på Instagram inkluderar en polygrip i sin "EDC". Vad tusan skall man ha den till? Visst har jag dylika tänger, flera stycken faktiskt men de får stanna i verktygsboden hemma. 


/ J - börjar anta fredagsform

#knivesandbikes #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar