onsdag 12 juni 2024

Ny kniv - SRM 168L

Enkel, praktisk och välgjord är väl det första jag kommer att tänka på efter att packat upp och klämt lite på den här kniven från SRM. Modellen har döpts till 168L 

Den kanske inte sticker ut särskilt mycket vad gäller ingående material eller komponenter och inte heller utseendet är extravagant. Eller rättare sagt det är tämligen neutralt. Linjerna flödar någorlunda och tycker man sig se  lite Sebenza-proportioner i bladet, om än lite kortare och högre, så är inte jag den som säger emot. 

SRM 168L


I övrigt är det som sagt en välbyggd historia. Handhavandet både vad gäller att öppna och stänga känns behagligt och låset ger ett sympatiskt intryck. Det är för övrigt SRMs vanliga cross-bar-tolkning kallad "Ambi lock". Med på köpet får man även det mer orginella "Ambi Clip". Ett clip som går att avlägsna eller skifta sida på utan verktyg. Ett riktigt bra clip då det förutom den finessen även fungerar som just clip. 

Handtagsmaterialet är G10 och det hittas utanpå en lättad stålram. I andra änden återfinns ett blad gjort av klassiskt D2. Bladlängd är 86 mm och totallängd på kniven är 198 mm. Vikten ligger kring 113g. En inte  helt liten kniv med andra ord utan att för den skull vara överdrivet stor. 

En kniv som i och med att den inte heller tillhör de dyraste ligger bra till för den som söker en god vardagskompanjon. Det är i alla fall vad jag tror. Jag ämnar återkomma med en mer djuplodande recension vid senare tillfälle. 

SRM Knives




/ J - i knivköpartagen

#knivesandbikes #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar