söndag 9 juni 2024

Träning inför Soulthrower Open 2024

Jo, det måste erkännas. Jag ligger i hårdträning inför tävlingen Soulthrower Open som går av stapeln i slutet av innevarande månad. 

Sedan  har jag tyvärr upptäckt att mängden träning inte alltid motsvaras av direkta resultat. Det känns som jag står still och stampar. Fast högst troligen gör jag inte det. Särskilt inte om man tar i beaktande att jag bytt tävlingsknivar den här säsongen Igen skall väl tilläggas då jag gjorde det även förra året. Jag är i början av min karriär och har inte bestämt mig för absoluta favoriter än.  

Valet står mellan de här två modellerna från Zitoon Knives, The Devil's Claw till vänster eller Big No Reload till höger


Fast skiftet är större i år då jag gått från baktunga No spin-knivar, först Stinger och sedan Raven II från Acejet till neutralt balanserade knivar från franska Zitoon Knives. Jag har faktiskt inte ens bestämt vilken modell jag skall satsa på. The Devils Claw som har fördelen att de har en nacke på 8 mm men nackdelen att de är en smula tunga.Alternativet är de lättare Big No Reload som jag också gillar. Men då de inte bara är lättare utan även tunnare  tarvar de lite annan teknik även om jag ofta kastar båda modellerna samtidigt. 

Mitt val för rotationskastning, Spinning Butcher från WL Custom Blade. Tyvärr är de inte i det här utmärkta skicket längre. 

Sedan har jag även bytt knivset för rotationskastning. Till en början använde jag mig av de utmärkta Woodpecker från Pierre Cazoulat. Därefter testade jag Patriot Dagger från WL Custom Blade. Riktigt bra knivar men de funkade inte på tävling, inte sist i alla fall. Så nu har jag en annan uppsättning från samma märke. 

WL Custom Blade tillverkas för den europeiska marknaden av franska Throwingzone. WL i namnet står för övrigt för den för kastare inte okända giganten Werner Lengmüller. Modellen jag testar är Spinning Butcher


Träning

Tyvärr har jag ingenstans att vara när vädret är oregerligt som det varit i vinter. Det innebär bland annat att jag missade en on-line tävling jag gärna deltagit i. Men så fort värmen tog fart gjorde även min träning det. Särskilt mycket har jag kastat nu under maj månad och i början av juni. Återstår några veckor men kastandet är som sagt väderberoende. Det skulle ha tränats idag men jag får se hur det blir med den saken då det ösregnar för stunden. 

Maj månads kastning i siffror

Strax under 65 h eller närmare bestämt sextiofyra timmar och fyrtiofem minuter blev det under en i största allmänhet väldigt fin månad. 

På den tiden hanns det med något under 29 000 kast. Bara så ni har en referens. Antalet per se är inte viktigt och när man tränar exempelvis Walk Back blir det just en himla massa promenerande och inte minst antecknande och därmed inte lika många kast som när man kastar grundträning till exempel. Kvalitet är alltid viktigare än kvantitet men för att träna muskelminne behövs även mycket repetition.

Av  kastmängden står Spinning Butcher för ca 6600 och The Devil's Claw för ca 5500 kast. De sista veckorna blir det nog lite mer fokuserad No spin-träning. 

Anledningen till att jag har koll är att jag för dagbok helt enkelt. En vana som hänger kvar sedan jag cyklade mycket. Det är roligt att se hur staplar växer och statistik formar sig. Sedan vet jag ungefär hur jag ligger till och kanske varför. 

Poängmässigt skrämmer jag ingen för tillfället, förutom mig själv möjligen. Bästa resultat  i Walk Back rotation i år är 255 vilket jag tangerande två gånger i förrgår. I No Spin slog jag personbästa häromdagen med 220 poäng vilken är en ökning med ynka en poäng från den förra toppnoteringen. 

Men det är träningspoäng. Tävling är något annat som många vet. Det sistnämnda är utöver nerver och adrenalin extremt väderberoende, något som deltagare i de sista årens SM vant sig vid. Låga poäng som resultat av ösregn, lera och kyla. 

Nu spanar jag ut genom fönstret för att se om det slutat regna. I så fall blir det några timmars kastande i eftermiddag.



/ J - eder knivkastare i etern

* De finns dock att tillgå i en lightversion lightversion som lockar måste jag säga. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar