torsdag 20 juni 2024

Ny kniv - Sencut Borzam

Det finns budgetknivar och så finns det prisvärda knivar som känns som de borde kosta mer. Borzam från Sencut tillhör helt klart den kategorin. Den är välbyggd som den mesta som kommer från WE/Civivi/Sencut och ser därtill mycket bra ut. Eleganta övergripande linjer och man kan riktigt se på den att den passar i en mänsklig hand.

Sencut Borzam


Materialen är även de kompetenta utan att vara exklusiva. I bladet hittas 9Cr18MoV vilket är ett dugligt stål. Handtaget är gjort i G10 av god kvalitet som i det här fallet färgats grön. Gillar man inte det finns den även att tillgå i någon Kaki-nyans och svart. Skollorna hittas utanpå en stålram som är rejält lättad. 

Man bör vara medveten om att Borzam är en tämligen stor kniv. Den totala längden uppgår till strax under tjugoen centimeter, 209 mm. Av det står bladet för 88 mm. Vågen stannar på 122 g vilket inte är illa med tanke på det rejäla bladet. Eller förresten, det är mest höjden som är tilltagen, tjockleken är endast 3 mm vilket tillsammans med den höga slipfasen ger en kniv som skär riktigt väl kan jag avslöja redan i förväg. Jag har småtestat den om man nu kan säga så. 

Kniven öppnas med antingen de dubbelsidiga tumknopparna eller flipperfena om man inte föredrar två händer förstås. Låser gör den med en välgjord liner lock

Överlag känns det här som en mycket rejäl kniv för den som vill ha en arbetskompis som inte kostar skjortan. Jag återkommer med ett omdöme beträffande det. 


Sencut Knives




/ J 

#knivesandbikes #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar